Project omschrijving

In 2003 en 2004 heeft Monique van Dam van Bilancia gewerkt als interim webmaster bij de Melkvee Academie. De belangrijkste taak was het verbeteren van het uiterlijk en de werking van de website, binnen de mogelijkheden van toenmalige CMS (Emma). Daarnaast vormden ook het zeer regelmatig plaatsen van nieuwsberichten, artikelen en agenda-items op de website en het maken van de elektronische nieuwsbrieven een deel van de functie. 

Over de Melkvee Academie

De Melkvee Academie is opgezet om boeren te laten leren van elkaar. De website van de Melkvee Academie kenmerkt zich door een grote hoeveelheid aan informatie, waaronder nieuws en de evenementen agenda. Deze werd bijgehouden en gepubliceerd vanuit een database gestuurde opzet. Inmiddels is er sinds 2011 sprake van een geheel nieuw systeem en wordt gesproken van Melkvee Academie 2.0.

Werkwijze

Bilancia hield zich twee jaar lang onder andere bezig met het plaatsen van deze agenda items en andere artikelen. En daarnaast met layouttechnische zaken zoals navigatie en het zoeken en plaatsen van foto’s en ander illustratiemateriaal waardoor de site een aantrekkelijk uiterlijk kreeg, binnen de mogelijkheden van het geleverde Content Management Systeem. Bilancia verzorgde tevens elke twee weken een digitale nieuwsbrief naar (aspirant)leden van de Melkvee Academie, en een interne nieuwsbrief. Deze interim klus vond plaats in opdracht van Koole Communicatie. Jolien Koole: “Monique van Dam heeft een goed gevoel voor de combinatie van beeld en tekst. Daarnaast is zij net zo gedreven en zorgvuldig met een opdracht bezig als ik zelf.”