Regelmatig kom ik bedrijven tegen die nog niet hun KVK-nummer of BTW nummer op de site hebben vermeld. Staan ze al op jouw site? Zo niet, toch maar doen. Zowel het KVK nummer en het nieuwe BTW-id nummer zijn verplicht.

KVK-nummer op je website? Ja, verplicht!

Als Nederlandse ondernemer ben je verplicht op je website je KVK-nummer te vermelden. Een artikel van De Zaak legt daarover uit: “Voor BV’s en NV’s geldt naast de verplichte vermelding van het KvK-nummer ook dat de volledige naam van de vennootschap en de plaats waar deze is gevestigd (de zogenoemde statutaire zetel) op de website en in digitale correspondentie moet staan. In digitale reclame-uitingen hoeft het KvK-nummer niet te worden vermeld.” Mocht je dus een digitale nieuwsbrief versturen, dan hoeft daarin je KVK er gelukkig niet perse bij te staan. Lees het hele artikel van De Zaak

BTW-nummer op je website? Ja, nu ook verplicht!

Sinds kort ben je ook verplicht om je BTW nummer op je website te zetten. In het verleden moest je daar voorzichtig mee zijn. In je originele BTW nummer zat ook je Burger Service Nummer verwerkt. Daarom kon je toen het BTW nummer beter niet online zetten. Maar… begin 2020 heeft de Belastingdienst alle ZZP’ers een nieuw BTW-id nummer toegestuurd. Dat nieuwe BTW nummer moet je wél op je site zetten. Het nummer staat geheel los van je BSN en is daarmee veilig.

Succes!