LinkedIn kent al een tijdje functionaliteiten die voor zelfstandige ondernemers interessant en nuttig zijn. Neem nou bijvoorbeeld “Projects”. De projecten waar je aan werkt kun je toevoegen aan je eigen LinkedIn. Met de nieuwe LinkedIn layout is dat niet meer bij Background, maar kun je je projecten toevoegen bij Accomplishments. En je kunt er gelukkig nog steeds team members aan toevoegen.

Projecten toevoegen via Projects

De meeste gebruikers hebben keurig hun arbeidsverleden in LinkedIn gezet, met data, bedrijfsnamen en omschrijvingen. Maar wat als je al een tijd voor jezelf bezig bent? Dan verandert je werkgever niet, terwijl je wel heel druk bent. Je kunt nu nieuwe Projects toevoegen aan je profiel onder Accomplishments, voorheen onder Background. Waarschijnlijk staat de optie Projects ergens onderaan. Vul eerst de naam in van het project (vergeet daarbij niet om interessante zoekwoorden op te nemen). Daaronder heb je velden om aan te geven welke periode het project loopt of heeft gelopen. Maar ook kun je een omschrijving plaatsen en een project URL. Je kunt van daaruit rechtstreeks naar het externe project linken, zoals naar de website van je klant, maar bijvoorbeeld ook naar een pagina op je eigen website waarop je over dit project bericht. Dat is SEO technisch gunstiger voor je eigen website.

LinkedIn projects toevoegen en team members in de nieuwe LinkedIn. Blog van Monique van Dam.

Project collega’s toevoegen aan het project

Het leuke van deze functionaliteit is dat je actief kunt laten weten met wie je dit project samen hebt gedaan. Je kunt daarbij een keuze maken uit de lijst met contactpersonen in jouw kring of jouw contactpersonen lijst. Zodra je een persoon hebt toegevoegd, dan krijgt hij of zij via LinkedIn een bericht in de mailbox dat er een project is aangemaakt door iemand anders. Vervolgens kan die persoon de info direct gebruiken om hetzelfde project ook aan het eigen profiel toe te voegen. De tekst hoeft daarbij niet hetzelfde te blijven. De andere persoon kan op deze manier bijvoorbeeld veel meer zijn eigen inbreng belichten. Heeft die persoon een andere gekoppelde project medewerker niet veel gesproken, dan hoeft die persoon onder zijn profiel ook niet genoemd te worden. Er mogen dus gewoon team members weggehaald worden of worden toegevoegd.

LinkedIn projects toevoegen en team members in de nieuwe LinkedIn. Blog van Monique van Dam.

LinkedIn Projects nuttig voor ZZP’ers

Het voordeel van het plaatsen van je projects in LinkedIn? Als je aanvinkt dat je wijzigingen gemeld mogen worden, krijgt je hele netwerk in de Update te zien wanneer je een project hebt toegevoegd. Dat is SEO technisch gunstig en ook goed voor hogere bezoekersaantallen. Voorheen had ik het projectenoverzicht zelfs boven mijn werkgeversoverzicht geplaatst. Nu is dat minder interessant. Vooral omdat je aan de projecten nog geen media toe kunt voegen. Aandachtspuntje voor LinkedIn in mijn ogen. Bij werkgevers kan dat wel, dus staat dat bij mij weer bovenaan nu.

Tot nu toe heb ik aan mijn persoonlijke profiel van Monique van Dam (werkende onder de bedrijfsnaam Bilancia Marketing Energy) ongeveer vier projecten toegevoegd en een paar keer één of meerdere collega ondernemers als mede verantwoordelijke toegevoegd. Vaak is het zo dat die collega’s niet eerder van de mogelijkheid van LinkedIn Projects hadden gehoord. Maar het is dus zeker interessant om je projecten bij je netwerk bekend te maken en een goede link te leggen naar je eigen website. Mijn projecten zijn te zien op: https://www.linkedin.com/in/websiteupgradermonique. Het is niet zo dat ik niets meer gedaan heb sinds 2015, dus het wordt voor mijzelf ook de hoogste tijd om nieuwe projecten te gaan toevoegen.

Meer info

Heb je vragen over LinkedIn Projects en hoe je dat SEO technisch beter kunt uitnutten, dan kun je gerust contact met mij opnemen via 06-28650858.

Bron: Monique van Dam