Beter scoren in Google wil natuurlijk iedereen. Maar hoe kun je dat bereiken? Wat moet je er precies voor doen? En waarom is het ook alweer belangrijk. Kortom, veel praktische vragen. In een ochtend workshop van Monique van Dam leer je veel over wat je moet doen om beter te scoren in Google. Heel veel puzzelstukjes kun je zelf beïnvloeden. Zonder al te technisch te worden wordt het grote geheel duidelijk. En komen er gerichte SEO verbeteracties uit.

Met welke woorden wil je eigenlijk beter scoren in Google

Dat is een belangrijke vraag. Je kunt wel op nummer 1 willen staan bij ‘coaching’. Maar het zal heel lastig zijn om dat te bereiken. En bovendien, wie bereik je dan? Wat je wilt is je eigen doelgroep bereiken. Mensen die jouw ideale klant zijn. Wat is jouw service of product dat je het liefste verkoopt. Welk soort mensen zoeken daarnaar en wat typen ze dan in? Misschien wel ‘leren omgaan met adhd’. Dat zijn basis vragen die je eerst moet stellen. Pas dan ga je actief met optimalisatie voor Google aan de slag.

Waar moet je website pagina aan voldoen?

Er zijn een heleboel elementen die meespelen. Zorg voor voldoende lengte van de tekst, minimaal 300 en liefst 1000 woorden. Gebruik goede koppen die Google ook kan lezen. Zorg ervoor dat plaatjes een goede naam hebben en ALT tekst, etc.

Waarom een SEO workshop voor vrouwen?

Die vraag krijg ik heel vaak. En er zijn verschillende redenen voor. Allereerst vind ik het belangrijk om vrouwelijke ondernemers te helpen actief te werken aan hun zichtbaarheid in Google. Daarnaast denk ik dat het fijner is om dat te leren in een gezellige omgeving met gelijkgestemden. Waar ruimte is voor allerlei uitwisseling, sparren en netwerken. Voor andere ondernemers is er ook een VIP traject beschikbaar zodat 1-1 gewerkt wordt en site-specifiek aan SEO gewerkt wordt.

Onderwerpen in de workshop

De volgende onderwerpen komen aan bod in de SEO training:

  • Zoekmachine optimalisatie (SEO), het grote plaatje
  • De nieuwste trends rondom Google
  • Bespreken van jouw doelgroep & Adwords hulpprogramma
  • Wat laat Google nu van je site zien? En wat moet je daarin aanpassen?
  • On-page SEO, waar moeten je pagina’s aan voldoen?
  • Linkjes en sociale media, helpen die om beter te scoren?
  • Aanmelden op Google bedrijfscentrum

Aanmelden voor de SEO training

Wil je meer weten over Beter scoren in Google? Lees er alles over op de pagina SEO training.