Het klink misschien arrogant, maar ik vind mezelf goed in veel website dingen. Maar deze 5 belangrijke, wat meer technische dingen laat ik graag over aan de technische websitebouwers waar ik mee werk. Dat is sneller, rustiger, beter en vooral veiliger. Voor iedereen…

“Blijf met je vingers van die knoppen af”

De verleiding om alles zelf te willen doen is groot

Omdat het kan. Vooral WordPress maakt dat ogenschijnlijk ook heel makkelijk namelijk. Dus deed ik ook steeds meer zelf. Tot er iets misging. Een druk op de knop was genoeg om een website op “Under construction” te zetten en als het ware tijdelijk uit de lucht te halen. “Blijf met je vingers van die knoppen af”, kreeg ik te horen. Die woorden hebben indruk gemaakt!

Waarom eigenlijk alles zelf willen doen?

Ik had de grenzen van mijn kunnen bereikt. Dat was duidelijk. Het was ook gelijk een ommekeer. Waarom moest ik het eigenlijk ook zo nodig allemaal zelf doen? Was ik zo arrogant dat ik echt dacht alles zelf te kunnen? Was het gewoon uit mijn drive om nog sneller service te leveren? Ik heb er veel over nagedacht. Ik kwam erachter hoeveel energie het kostte om die dingen zelf te willen doen. Voor mijn eigen site heb ik een technisch onderhoudscontract afgesloten met mijn websitebouwer. Een bedrag dat ik inmiddels al dik terug verdiend heb. Door meer tijd over te hebben voor mijn andere projecten. En vooral door minder stress te ervaren. Dat lucht op!

Toch een webbouwer nodig

De belangrijkste vijf hulptaken voor de webbouwers waar ik mee werk:

  1. Plug-ins installeren
    De websitebouwer weet wat werkt, veilig is en veilig blijft. Dat is een geruststellend idee.
  2. Updates in WordPress verzorgen
    Websitebouwers zorgen voor een goede backup vóór het updaten en checken na de updates of alles nog werkt. En dat de website daarbij altijd in de lucht blijft.
  3. Backups maken
    Iedereen weet hoe belangrijk het is. Maar laat het toch maar over aan de specialisten. Bespreek hoe vaak een backup nodig is. En of het nodig is dat je overdag zelf ook kunt backuppen via een plug-in (terug naar punt 1 J)
  4. Formulieren instellen
    Overleg wat voor wensen je hebt voor formulieren. Moet je vaker zelf formulieren kunnen maken? De websitebouwer zorgt voor veiligheid van de formulierentool, anti-spam instellingen en de juiste verwerking van de ingevulde formulieren.
  5. Stylesheet aanpassingen doen in de editor
    Als je wensen hebt voor een andere lettertype, een andere grootte van de koppen, andere kleuren, etc. Vooral als je die alleen via de stylesheet editor kunt aanpassen.

Bron: marketingenergy.nl